Tur til Danmark

I helgen fikk jeg endelig tid til å bli med på en kort seiltur til Danmark. En venn har nemlig fått ny båt, og ønsket å teste ut denne på havet.

Det er godt å komme seg ut på det store havet en gang i blant. Det blir gjerne litt kjedelig å seile her i Norge, men med en gang man kommer seg over til Danmark så er det litt bedre.

Store bølger
Det ble iallefall nok med utfordringer på denne turen. Det var nemlig storm på havet og store bølger. Dette gjorde at vi hele tiden måtte holde fokus og stø kurs. Min venn var litt bekymret for været siden han ikke hadde testet båten tidligere. Heldigvis viste det seg at disse bekymringene var helt grunnløse. Båten viste seg nemlig å ha svært gode egenskaper i vanskelige forhold. Dette gjorde at jeg aldri var bekymret på tross av bølgene.

Godt å komme frem
Det var deilig å endelig komme frem til Danmark etter en hard tur. Vi ble ikke lenge, men fikk heldigvis tid til å nyte et godt måltid før vi satte kursen hjemover. Turen tilbake var mindre begivenhetsrik siden været var betraktelig bedre. Da var det fint å bare kunne slappe av en gang i blant med en pils på dekk. Vi kom oss ganske greit over igjen, og det var fint å seile inn i Oslofjorden.

Helgen var uten tvil velykket på tross av utfordringene som oppstod underveis. Båten fikk seg en skikkelig test, og bestod etter min mening med glans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *