FIS dreper langrennssporten!

Er det noe jeg ser på TV så er det ofte idrett. Om vinteren blir det ikke mye seiling, og da er langrenn en klar vinner. Likevel blir jeg oppgitt over hva det internasjonale skiforbundet presterer å stelle i stand til tider.

FIS kaster seg nå på bølgen av folk som hevder Norge dreper langrennssporten. Logikken til disse menneskene er altså at noen skal bli dårligere for at andre skal gjøre det bedre.

Det hele er del av en veldig repetitiv diskusjon som stadig kommer opp. I dag er det FIS som er ute i VG (http://www.vg.no/sport/langrenn/fis-norsk-ski-dominans-bekymrer/a/23394288/) og klager over den norske dominansen. De ønsker å innføre økonomiske begrensninger for at flere skal hevde seg i toppen. Dette blir absurd på mer enn en måte. Det er i seg selv naturstridig at noen skal tvinges til å gjøre ting dårligere for at andre skal bli bedre. Da må man heller begynne i motsatt ende, og få de andre til å utvikle seg mer.

Det er også en myte at støtteapparat og penger er det som har mest å si for prestasjonene. Det som har klart mest betydning er den treningen som blir lagt ned hver eneste dag. Andre nasjoner må gjøre noe med sin egen treningskultur om de skal klare å hevde seg. Dette er noe som ikke koster penger, og et tiltak som de kan innføre når som helst.

Det bør aldri være slik at noen skal bli dårligere for at andre skal fremstå som bedre. Dette er en direkte naturstridig, og skadelig måte å tenke på. Dette vil bare føre til en svakere og mindre interessant idrett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *